Kartupeļu pankūku uzkodas ar dārzeņu krēmu

Sastāvdaļas:
800 g kartupeļu;
1 ola;
2 ēdamkarotes miltu;
sāls, pipari;
eļļa cepšanai;
Rūdolfs BIO dārzeņu krēmi;
cepeša vai šķiņķa šķēlītes;
kūpināta laša šķēlītes;
siers pēc patikas;
ceptas vai marinētas sēnes (šampinjoni vai citas).


Kartupeļus sarīvē smalkās skaidiņās, nedaudz nospiež un nolej sakrājušos sulu, piemaisa olu, miltus un sāli. Pannā sakarsētā eļļā  ar karoti liek nelielas kartupeļu masas piciņas, viegli saplacina un apgrozot cep zeltainas ar kraukšķīgām maliņām. Padzesētām biezā kārtā uzklāj kādu no dārzeņu krēmiem.
Spinātu un pētersīļu krēmam virsū liek šķiņķa vai cepeša šķēlītes.
Bietes un mārrutku krēmam – kūpināta laša šķēlītes.
Burkānu un zaļumu krēmam – ceptas vai marinētas sēnes.
Tomāta un bazilika krēmam – siera šķēles vai gabalus.
Uzkodas var pārkaisīt ar pipariem, greznot ar zaļumiem – pētersīļu, timiāna, raudenes lapiņām vai ziediņiem.

24.10.2018