Ķirbja biezeņa pankūkas ceptas sviestā ar krējumu

Sastāvdaļas:
200 g “Rūdolfs” ķirbja biezenis;
100 g milti;
2 olas;
30 g sviests;
50 ml piens;
75 g cukurs;
sviests cepšanai;
krējums.

Pagatavošana:
Sakuļ olas ar cukuru stingrās putās, pievieno ķirbja biezeni, pienu un izsijātus miltus. Kad mīkla izmaisījusies, pievieno sviestu istabas temperatūrā un labi izmaisa. Pannu uzsilda, liek gabaliņu sviesta un ar ēdamkaroti veido nelielas pankūciņas, kuras apcep no abām pusēm. Pankūkas liek uz šķīvja un pasniedz ar krējumu. Lai veidotos saldāka garša, krējumu var sajaukt ar nelielu daudzumu ķirbja biezeņa un cukuru.

Recepte: Ingmārs Ladigs
Foto: Kaspars Teilāns

03.01.2019

Svētku uzkodas "siļķe kažokā" ar Rūdolfs BIO dārzeņu krēmu

Sastāvdaļas:
- Rudzu maize;
- Svaigais siers klasiskais;
- Rūdolfs BIO Dārzeņu krēms ar bietēm un mārrutkiem;
- Sālīta siļķe gabaliņos;
- Zaļumi.

Pagatavošana:
1) No rudzu maizes šķēles izspiežam gabaliņu kumosa lielumā.
2) Bļodā ieliekam 1/2 krēmsiera un 1/2 dārzeņa krēma un kārtīgi samaisām.
3) Uz rudzu maizītes ar konditorejas tūtu izspiežam biešu krēmu (vari to darīt arī ar karoti vai nazi).
4) Pa virsu liekam silķīti un zaļumus.

 

20.11.2018

Kartupeļu pankūku uzkodas ar dārzeņu krēmu

Sastāvdaļas:
800 g kartupeļu;
1 ola;
2 ēdamkarotes miltu;
sāls, pipari;
eļļa cepšanai;
Rūdolfs BIO dārzeņu krēmi;
cepeša vai šķiņķa šķēlītes;
kūpināta laša šķēlītes;
siers pēc patikas;
ceptas vai marinētas sēnes (šampinjoni vai citas).


Kartupeļus sarīvē smalkās skaidiņās, nedaudz nospiež un nolej sakrājušos sulu, piemaisa olu, miltus un sāli. Pannā sakarsētā eļļā  ar karoti liek nelielas kartupeļu masas piciņas, viegli saplacina un apgrozot cep zeltainas ar kraukšķīgām maliņām. Padzesētām biezā kārtā uzklāj kādu no dārzeņu krēmiem.
Spinātu un pētersīļu krēmam virsū liek šķiņķa vai cepeša šķēlītes.
Bietes un mārrutku krēmam – kūpināta laša šķēlītes.
Burkānu un zaļumu krēmam – ceptas vai marinētas sēnes.
Tomāta un bazilika krēmam – siera šķēles vai gabalus.
Uzkodas var pārkaisīt ar pipariem, greznot ar zaļumiem – pētersīļu, timiāna, raudenes lapiņām vai ziediņiem.

24.10.2018